Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Δείτε που είναι το Κολοκοτρωνίτσι που γυρίστηκε το Καφέ Της Χαράς..!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δείτε που είναι το Κολοκοτρωνίτσι που γυρίστηκε το Καφέ Της Χαράς..!

Αυτή είναι η Καρυά, το «Κολοκοτρωνίτσι», που ενέπνευσε τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά να γράψουν το σενάριο της κωμικής ελληνικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και διήρκησε τρεις σεζόν, από το 2003 έως το 2006, με τον τίτλο «Το καφέ της Χαράς» και σε επανάληψη προβάλλεται μέχρι σήμερα. 
Η διαδρομή να φτάσεις όμορφη. Από όπου και να ξεκινήσεις, πριν να κουραστείς έφτασες. Λιγότερο από δύο ώρες από την μεγάλη πρωτεύουσα. Δέκα-πέντε λεπτά από την Εθνική Οδό.
Η ιστορία της ζωντανή. Η αμφιθεατρική της θέση κάνει την θέα της ξεχωριστή. Τα μονοπάτια της ξακουστά. Οι ρούγες και τα μαντριά της ακόμη αντηχούν.
Η πέτρινη βρύση στην πλατεία μέρα νύχτα τρέχει το κρυστάλλινο της πηγής νερό, ενώ από πάνω, γυμνές οι καρυδιές συνδυάζονται με το χειμωνιάτικο αυτό τον καιρό τοπίο.
Την Καρυά σας προτείνουμε για ένα ξεκούραστο weekend, χωρίς τα trendy bars άλλων κοσμοπολίτικων προορισμών, αλλά με κυρίαρχο κριτήριο την αυθεντικότητα. Φημισμένες είναι οι διαδρομές γύρω από το χωριό.
Καθόσον είμαστε στα 650 μέτρα υψόμετρο στην πλαγιά του Όρους Αρτεμισίου, φανταστείτε ότι στα 800 μέτρα υψόμετρο ξεκινά το ελατόδασος και πάτε από την άσφαλτο από τον επαρχιακό ή από τα μονοπάτια. Σε πεντακόσια μέτρα από το χωριό είστε στα έλατα και αγναντεύετε τον Αργολικό κάμπο, τον Αργολικό κόλπο και στο βάθος του τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες.
Αν πάλι είστε κάτοχος 4Χ4 θα βρεθείτε στο στοιχείο σας. Μισή ώρα από την Καρυά είναι αρκετή να βρεθείτε στην Τρίπολη, αφού θα έχετε ανέβει στα 1200-1300 μέτρα του Αρτεμισίου και θα έχετε σταθεί σχεδόν στο ίδιο ύψος με τις απέναντι κορυφές του Μαινάλου και της Ζήριας.
Οι φυσιολάτρες θα βρείτε «έδαφος» να χαράξετε πορεία, ξωκλήσια και πηγές για προορισμό. Ακόμη και για τα παιδιά η εμπειρία στο Αρτεμίσιο μένει αξέχαστη, αφού προσφέρει μοναδικές στιγμές επαναπροσέγγισης στη μητέρα φύση, την παρθένα βλάστηση, τους ήχους από τα κουδούνια των κατσικιών, τα βελάσματα από τα μαντριά και τα τιτιβίσματα από τα άγρια πουλιά του δάσους. Τέλος τι να πει κανείς για τον καθαρό αέρα που αναζωογονεί τα κουρασμένα από το καυσαέριο πνευμόνια των αστικών κέντρων.
Αν πάλι μείνετε αρκετές μέρες και νοσταλγήσετε τους ήχους της πόλης, τότε είστε πάλι τυχεροί αφού σε ένα τέταρτο είστε στο Άργος, (την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας) και σε μισή ώρα στη παλαιά πρώτη πρωτεύουσα, το πανέμορφο Ναύπλιο.
Σημαντικό επίσης πως θα έχετε επιλέξει να περνάτε τις μέρες απόδρασης σας δίπλα από την Ακρόπολη των Μυκηνών (λιγότερο από 20 λεπτά απόσταση), τα Κυκλώπεια Τείχη της Τίρυνθος (25 λεπτά) και το μοναδικό Θέατρο της Επιδαύρου (50 λεπτά).
Τέλος μην ξεχνάτε πως αν είναι καλοκαίρι, δεκάδες ερημικές και κοσμοπολίτικες παραλίες είναι δίπλα σας.



Άρθρο από http://www.arthropology.gr/



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: