Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Βραβείο στο τυροκομείο της Καρυάς από τον Προοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καρυάς "Το Αρτεμίσιο"

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Βραβείο στο τυροκομείο της Καρυάς από τον Προοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καρυάς "Το Αρτεμίσιο"

  
Τυροκόμος με μεγάλη πείρα (πάνω από 20 χρόνια) ο Θεοδόσης Ε. Μαυρόγιαννης ,εγγονός του μακαρίτη μπαρμπα-Τάκη,ίδρυσε ένα σύγχρονο τυροκομείο στον Α'ι'-Γιώργη συνεχίζοντας την παράδοση των παλιών Καρυωτών τυροκόμων, του Σερίφη, του Κατσένη, του Μποζιονέλου και άλλων.
   Η ίδρυση του νέου τυροκομείου δείχνει τον δρόμο και σε άλλους συγχωριανούς μας να μείνουν στον τόπο μας, αναπτύσσοντας διάφορες δράσεις, οι οποίες μπορούν να επιδοτηθούν από εθνικά, περιφερειακά και ευρωπα'ι'κά προγράμματα.
 Στον χώρο του τυροκομείου λειτουργεί και πρατήριο πώλησης εκλεκτών ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ προ'ι'όντων της ΚΑΡΥΑΣ.
  
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Καρυώτες και οι πολυπληθείς φίλοι της Καρυάς θα στηρίξουν τη νέα οικογενειακή καρυώτικη επιχείρηση, η οποία θα συμβάλει ώστε η περιοχή της Καρυάς να μπορέσει να ζήσει και ν' αναπτυχθεί και να μη μαραζώσει.

    Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι το τυροκομείο "ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΡΥΑΣ" του Θ. Μαυρόγιαννη μαζί με τον ξενώνα "Αγριοροδιές" του Ι. Καρκαλέμη είναι οι πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις - για τα δεδομένα του τόπου μας - της σύγχρονης εποχής, γι'αυτό και ο Σύλλογος μας τις βράβευσε πέρσι το καλοκαίρι.
   

Μια ακόμα σημείωση:
Το τυροκομείο
 "ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΡΥΑΣ" του Θ. Μαυρόγιαννη ήταν χορηγός διαφόρων τυροκομικών πο'ι'όντων για τη λαχειοφόρο αγορά στην αποκριάτικη εκδήλοση του Συλλόγου μας. Οι τυχεροί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τη νοστιμιά της γραβιέρας, του κεφαλοτυριού, του βαρελισίου τυριού ΚΑΡΥΑΣ, του ανθότυρου, του στραγγιστού γιαουρτιού και της μυτζήθρας. 
     Όλα είναι γνήσια παραδοσιακά, φτιαγμένα με μεράκι και με φρέσκο γάλα ντόπιων αιγοπροβάτων που βόσκουν στις πλαγιές του Αρτεμισίου.

    Το παραπάνω άρθο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΡΥΑ" μια διμηνιαία έκδοση του Προοδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καρυάς "Το Αρτεμίσιο" (Αρ. φύλλου 19 Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2009 )

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: