Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Δοκιμάσαμε το καλύτερο γιαούρτι του κόσμου που παράγεται στο Άργος..!!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δοκιμάσαμε το καλύτερο γιαούρτι του κόσμου που παράγεται στο Άργος..!!


www.popaganda.gr
Έτσι περιέγραψαν στο περιοδικό New Yorker το γιαούρτι που παράγει μία μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία από την ελληνική επαρχία.

Φωτογραφίες: Αγγελική Παναγιώτου/ FOSPHOTOS

 Ελένη Κυριακίδου για το Popaganda 29.11.2013

    
        
Μόλις μπήκα στο κατάστημα γαλακτοκομικών της οικογένειας Μαυρόγιαννη στο Βύρωνα προσπάθησα να φανταστώ πως ένιωσε η δημοσιογράφος του New Yorker όταν επισκέφτηκε τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγική μονάδα στην Καρυά του Άργους. 




Με το καλωσόρισμα προσφέρθηκαν να φτιάξουν καφέ, ένα κουταλάκι μπήκε σχεδόν αυτόματα σε ένα πλαστικό κεσεδάκι με πρόβειο γιαούρτι και μερικά κομμάτια γραβιέρα με κριτσίνια τοποθετήθηκαν πάνω στη ζυγαριά.
Όλα ήταν αψεγάδιαστα και το γιαούρτι ήταν ακριβώς όπως έγραψε η δημοσιογράφος του New Yorker, Rebecca Mead, “το καλύτερο που έφαγα ποτέ”.
“Δροσερό, γλυκό, με ήπια γεύση και υφή σαν αυτή της πανακότας που κρατάει το σχήμα της σαν ένα πολύ μαλακό ζελέ, αλλά παραμένει κρεμώδες στο στόμα”, γράφει η Mead προσπαθώντας να περιγράψει τη γευστική της εμπειρία δοκιμάζοντας το γιαούρτι του Θεοδόσιου Μαυρογιάννη. Γιος κτηνοτρόφου, εργάστηκε πολλά χρόνια σε τοπικά τυροκομεία και αφού έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος αποφάσισε πριν έξι χρόνια να στήσει τη δική του μονάδα και λίγο αργότερα να ανοίξει και ένα παράρτημα εκτός από το Άργος και στον Βύρωνα για να βοηθήσει τους τέσσερις γιους του.

Στο κατάστημα τους, στην οδό Μυσίας 37, συναντήσαμε τους τρεις από αυτούς. Τους δύο μεγαλύτερους που το κρατάνε και τον τρίτο, τον Γιώργο, που ήρθε για να φέρει το εμπόρευμα απευθείας από το χωριό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κώστας μου περιέγραψε με πόσους κόπους στήθηκε η επιχείρηση. Χρειάστηκαν γύρω στα δύο χρόνια, η εμπιστοσύνη όμως των κτηνοτρόφων του χωριού και η άμεση ανταπόκριση των κατοίκων του Άργους και του Ναυπλίου ήταν η επιβράβευση της προσωπικής τους δουλειάς.

 
Το κατάστημα γαλακτοκομικών στο Βύρωνα άνοιξε κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά στην περίπτωσή τους όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο. “Ο κόσμος του Βύρωνα είναι δύσκολος. Θέλει το προϊόν να είναι καλό και σε σταθερή τιμή. Εμάς μας ενδιαφέρει να φεύγει το προϊόν κι ας ξεμένουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσουμε την τιμή όσο κι αν ανέβει η ζήτηση”, λέει ο  Κώστας και μου εξηγεί ότι το μέγεθος της επιχείρησής τους τούς ικανοποιεί. Δε θέλουν κάτι περισσότερο.


“Το ότι έγραψε ο New Yorker για το γιαούρτι μας είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση κυρίως για τον πατέρα μας που εργάστηκε σκληρά”, λέει ο Κώστας, και συνεχίζει λεγοντάς μου ότι χάρη στο άρθρο του γνωστού περιοδικού έχουν επισκεφθεί το κατάστημα στον Βύρωνα ακόμα και ξένοι μουσικοί που εργάζονται σε καράβια, όταν μπάρκαραν στον Πειραιά.


Στη μονάδα στην Καρυά του Άργους, η οικογένεια Μαυρόγιαννη παράγει πρόβειο γιαούρτι, βαρελίσιο τυρί, γραβιέρα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα και ανθότυρο, ενώ στα δυο καταστήματα μπορεί να βρει κανείς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, λάδι, γλυκά του κουταλιού, σε πολύ λογικές τιμές.



Γαλακτοκομικά Καρυάς-Θ. Μαυρόγιαννης
                  www.χωριό.gr
Τυροκομείο – Πρατήριο:
3ο χλμ Καρυάς – Άργους. 
Τηλ.6944464639     

Κεντρικό Κατάστημα:
Τσώκρη 2, Άργος.
Τηλ.2751022461

Υποκατάστημα:
 Μυσίας 37, Βύρωνας
Τηλ.2130409474







Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: