Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Δεν παχαίνει… Ομορφαίνει…!

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Δεν παχαίνει… Ομορφαίνει…!

10 τρόφιμα που βελτιώνουν την εμφάνισή σας


Είναι γνωστό ότι τρώγοντας με μέτρο βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και μιας υγιούς εμφάνισης.
Σκουρόχρωμα φρούτα με αντιοξειδωτικές ουσίες που «καθαρίζουν» το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, άγρια χορταρικά που αποτοξινώνουν το συκώτι και «ξεφουσκώνουν» τις σακούλες των ματιών, λαχανικά που «σβήνουν» τις κηλίδες των δοντιών, αλλά και θαλασσινά που απαλύνουν τις ρυτίδες και δυναμώνουν τα μαλλιά, είναι μερικά μόνο από τα μυστικά ομορφιάς που κρύβει η φύση. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα “beauty foods” όπως ονομάζονται, αποτελούν τη βάση για την παρασκευή των πιο επιτυχημένων καλλυντικών προϊόντων.
Όταν εσείς αισθάνεστε καλά με τα τρόφιμα που καταναλώνετε και όταν τα τρόφιμα αυτά είναι υγιεινά, το πιο πιθανό είναι να φαίνεστε κι εσείς καλά. Παρακάτω ακολουθούν 10 τρόφιμα που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλά, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να βελτιώσετε και την εμφάνισή σας.Τέτοιες ουσίες φαίνεται ότι είναι ικανές να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι σε όλους τους παραπάνω παράγοντες που αναφέραμε, χαρίζουν υγεία, νεανικότητα, ζωντάνια και λάμψη. Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι:
ΒΡΥΣΗ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ


νερό πηγή ζωής 
Η άφθονη κατανάλωση νερού κάθε ημέρα βοηθά το δέρμα να φανεί μαλακό, ενυδατωμένο και πιο νεανικό. Με τη διατήρηση ενός ενυδατωμένου σώματος, η γενική εμφάνισή σας θα ωφεληθεί. Πέρα από τις πολύτιμες ιδιότητες που προσφέρει το νερό στον οργανισμό, μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο "καίγονται" οι θερμίδες.Μπάμπη ζημιάρη,μη χαλβαδιάζεις...

 Σαγκουίνια, κεράσια και βατόμουρα. 
Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση των μολύνσεων και των ασθενειών. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Γνωρίζατε ότι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στην παραγωγή κολλαγόνου; Το κολλαγόνο βοηθά το δέρμα να παραμείνει ελαστικό αλλά σφικτό, χωρίς ραγάδες και ρυτίδες. Τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο και το λάχανο είναι τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C.


Το πράσινο τσάι κάνει θαύματα

Επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι φαίνεται να μειώνει τη χοληστερόλη, να βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Εάν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες καφέ, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μερικές από αυτές με πράσινο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι αυξάνει τον μεταβολισμό και έτσι βοηθάει στη μείωση του βάρους.

Αμύγδαλα,το υπερόπλο της διατροφής

Πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης, βιταμίνης Α. Μάλιστα, μελέτη στο παρελθόν έχει συνδέσει τη συστηματική μέτρια κατανάλωση αμυγδάλων(π.χ. 6-10 αμύγδαλα/ ημέρα) με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ενώ φαίνεται ότι τα καλά λιπαρά οξέα που περιέχουν συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των νυχιών μας.Οι βασικές πηγές βιταμίνης Α είναι το συκώτι, τα αβγά και τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρώτε καρότα, μπρόκολο, βερίκοκα, νεκταρίνια και  δαμάσκηνα τα οποία περιέχουν «β’  καροτένιο», που, στο οργανισμό, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

Σταφύλι....ο βασιλιάς των φρούτων!

Πλούσια πηγή πολυφαινολών, ουσίες με οφέλη υγείας όπως η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Η ρεσβερατρόλη συγκεκριμένα αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται τόσο στα σταφύλια όσο και στο κόκκινο κρασί, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος μέσω της προστασίας που παρέχει στα κύτταρα έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας (UVB).


Γάλα: Υγιεινή Τροφή! 

Η φράση "το γάλα μεγαλώνει γερά παιδιά" δεν είναι μόνο μια φράση μάρκετινγκ των γαλακτοβιομηχανιών αλλά είναι και αλήθεια. Το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες B2, B12 και D. Το ασβέστιο, μαζί με τη βιταμίνη D η οποία βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου, βοηθάει στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Οι βιταμίνες B2 και B12 είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην μεταφορά του απαραίτητου οξυγόνου στα κύτταρα. Τι σημαίνει αυτό για την εμφάνισή σας; Το δέρμα και τα μαλλιά θα δείχνουν πιο ζωντανά και πιο υγιή.

Πράσινα λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι, τα χόρτα, το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E, σίδηρο και φυτικές ίνες. Έχουμε ήδη αναφέρει τα θετικά της βιταμίνης C, αλλά εξίσου σημαντική για να δείχνουμε ωραίοι είναι και η λήψη βιταμίνης Α και Ε. Οι βιταμίνες Α και Ε έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διατηρούν την υγρασία στα μάτια και το δέρμα. Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη προκειμένου το δέρμα να δείχνει υγιές, απαλό και νέο. Άγρια ραδίκια, γογγύλια και σιναπόσπορος,είναι τροφές που βοηθάνε το συκώτι μας να παραμένει καθαρό από τοξίνες, βαριά μέταλλα και λίπη, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη λειτουργία όλου του οργανισμού. Η διεργασία αυτή βελτιώνει και την ψυχική διάθεση, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται και στο πρόσωπό μας. Καθαρό συκώτι σημαίνει, επίσης,πιο φωτεινά μάτια και πιο σφιχτό δέρμα. Τα πυκνά σε υφή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι- μαζί με τα γογγύλια, το σιναπόσπορο και τα άγρια ραδίκια- συντελούν και στην καταπολέμηση της τερηδόνας. Και ακόμη…Οι τροφές αυτές εμποδίζουν τα μόρια της γλυκόζης να «κολλάνε» στα μόρια της πρωτείνης, κάτι που όταν συμβαίνει  ευθύνεται για την χαλάρωση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων.


Γιαούρτι..Τέτοιο έφαγε η Μαντόνα και έκανε κορμί κολόνα.!!

Εφόσον το γιαούρτι είναι γαλακτοκομικό προϊόν, όλα τα θετικά του γάλατος ισχύουν και για το γιαούρτι. Το γιαούρτι περιέχει επίσης φιλικά βακτήρια, που βοηθούν στην πέψη, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και (όταν χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα) μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τον καθαρισμό του δέρματος. Προτιμάτε παραδοσιακά γιαουρτάκια χωρίς σταθεροποιητές και συντηρητικά.

Σκόρδο,ο βρωμερός καρπός που εξοντώνει όλες τις αρρώστιες και είναι υπερτροφή δύναμης


Οι επιδράσεις του σκόρδου είναι γνωστές εδώ και αιώνες, αλλά τα τελευταία χρόνια η επιστήμη τις έχει λάβει σοβαρά υπόψιν. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση σκόρδου μειώνει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθάνε στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Σε περίπτωση που δεν αντέχετε τη μυρωδιά του ή τη γεύση του, απλά καταναλώστε το σε μορφή σκορδαλιάς.


Κρέας, τυρί και φακές 
 Μπορεί να απαιτούνται 5 κιλά γάλα για να φτιαχτεί μόλις ένα κιλό τυρί, ευτυχώς όμως, εσείς δεν χρειάζεται να καταναλώσετε τόσα γαλακτοκομικά ή τόση πρωτείνη για να «επιδιορθώσετε» τα κύτταρά σας. Με το πέρασμα της ηλικίας τα κύτταρα σε μαλλιά και δέρμα καταστρέφονται, με  συνέπεια να δείχνουμε γερασμένοι. Μπορούμε, ωστόσο, να ανακόψουμε αυτή τη διαδικασία με τη βοήθεια της πρωτείνης που μπορούμε να πάρουμε από το κρέας, το κοτόπουλο και τα τυριά χαμηλών λιπαρών. Η ενίσχυση του οργανισμού με πρωτείνη σημαίνει πιο σφιχτό δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και μικρότερη απώλεια μαλλιών. Εναλλακτικά, ή για να κάνετε ένα διάλειμμα από το κρέας και τα γαλακτοκομικά, δοκιμάστε τις φακές. Περιέχουν περισσότερη πρωτείνη από οποιοδήποτε άλλο όσπριο.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά και ομορφαίνει εφόσον τα τρόφιμα αυτά τα εντάξουμε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο!
πηγές http://www.capital.gr/health/3233837/10-trofima-pou-beltionoun-tin-emfanisi-sas
 http://www.nutrimed.gr/to_piato_mas/trofima__pota/den_paxaineia_omorfaineia.html
http://www.healthpress.gr/wellbeing/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD/





Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: