Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Η Αργολίδα «γλύκανε» τους Γερμανούς και όχι μόνο στην «Anuga 2015»..!!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η Αργολίδα «γλύκανε» τους Γερμανούς και όχι μόνο στην «Anuga 2015»..!!


    Με στόχο να αναδείξει τα παραδοσιακά προϊόντα της, συνεχίζοντας το πρόγραμμα εξωστρέφειας της,ο mastos συμμετείχε με δικό της περίπτερο(Hall 5.1, Stand A39A ), στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών «Anuga 2015», που διεξήχθη στην Κολωνία της Γερμανίας.

   




    Το καλαίσθητο περίπτερο της εταιρίας mastos, αποτέλεσε πόλο έλξης για εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης που εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την πλούσια γκάμα αυθεντικών γλυκών του τόπου μας.

   Η έκθεση, στον τομέα τροφίμων-ποτών- συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, προσελκύοντας το εμπορικό ενδιαφέρον αντιπροσώπων μεγάλων εταιρειών από την Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, την Αφρική και την Αυστραλία. Συνολικά στα 280.000 m2 φιλοξενήθηκαν 7.000 εκθέτες από 108 χώρες τους οποίους επισκέφτηκαν 160.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι από 192 χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής.

   Η Ελλάδα μάλιστα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τιμώμενων χωρών δίνοντας δυναμικό παρών με 270 συμμετοχές εταιρειών, φορέων και Περιφερειών.Το μήνυμα της φετινής εθνικής συμμετοχής «Invest in Taste» θέλει να τονίσει το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «ευ ζειν».
   Κατά γενική ομολογία,ο ελληνικός κλάδος τροφίμων είναι από εκείνους που αντιστάθηκαν στη μακρόχρονη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και σημείωσαν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως χάρη στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, την υψηλή διατροφική τους αξία καθώς και στο μεράκι και τη σκληρή δουλειά των Ελλήνων παραγωγών και επιχειρηματιών.

   Μάλιστα, «η δυναμική και διακριτή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των προϊόντων και των επιχειρήσεών της επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα χρονιά», ήταν η κοινή διαπίστωση του Γερμανού Ομοσπονδιακού υπουργού Τροφίμων και Αγροτικής Οικονομίας Christian Scmidt, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατά τη συνάντησή τους στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν χθες Σάββατο, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

   Οι δύο υπουργοί, μαζί με τον δήμαρχο της Κολωνίας Jurgen Roters, τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών Wolfgang Ingold και τους λοιπούς επισήμους, επισκέφθηκαν τα Ελληνικά περίπτερα, όπου αποτυπώθηκε η εξωστρεφής και δυναμική πορεία των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα των Πελοποννησιακών.

   Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα δικά μας προϊόντα είναι κατεξοχήν στο σύνολό τους βιολογικά, είναι προϊόντα εξαιρετικά φιλικά και είναι προϊόντα τα οποία έχουν μια δική τους ποιότητα, η οποία έχει πιστοποιηθεί».

       Πρόσθεσε ότι, «τα περισσότερα Πελοποννησιακά προϊόντα, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές, είναι προϊόντα που είναι πλήρη με Ω3 παράγοντες, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν πάρα πολύ στην ευεξία, στην καλή ζωή. Ένα σημαντικό γεγονός που ευνοεί αυτά τα χαρακτηριστικά στα προϊόντα μας είναι το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιφέρειάς μας. Απ' την άλλη πλευρά είναι και οι παραδοσιακές μας καλλιέργειες».

   Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι στην Πελοπόννησο «συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με τον ίδιο τρόπο που καλλιεργούσαν τη γη οι πρόγονοί μας, ο οποίος είναι ίδιος εδώ και αιώνες. Γι' αυτό και τα προϊόντα είναι εξαιρετικά ποιοτικά και περιζήτητα. Δεν είναι ωστόσο προϊόντα που μπαίνουν απλώς στη διατροφική αλυσίδα, αλλά είναι προϊόντα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την υγεία του ανθρώπου".

   Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε επίσης επαφές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνο, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Θεόδωρο Δασκαρέλη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού επιμεητηρίου κ. Κελέμη.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: