Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Το γάλα του Μοριά...το γάλα του τόπου μας..!!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το γάλα του Μοριά...το γάλα του τόπου μας..!!


Σαρώνει το Γάλα του Μοριά..!!

      Με πρωταρχικό στόχο την αυτονομία από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος η οικογένεια Αντωνάκου μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής της Αργολίδας δημιούργησε πριν τρία χρόνια το Συνεταιρισμό Αγεδαλοτρόφων Αργολίδας, ο οποίος ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε στην αγορά, χωρίς μεσάζοντες, το φρέσκο «Γάλα του Μοριά».
 
       «Προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τη διαφορά του φρέσκου γάλακτος με το μακράς διαρκείας, στο οποίο έχουν στραφεί οι μεγάλες βιομηχανίες και ο κόσμος φαίνεται πολύ ευχαριστημένος», πρόσθεσε ο κ. Αντωνάκος.
Το γάλα είναι πράγματι φρέσκο, καθώς, σύμφωνα με το Συνεταιρισμό, το πρωί αρμέγεται και την επομένη διακινείται, σε αντίθεση με το γάλα μίας μέσης βιομηχανίας γάλακτος πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο διακινείται 5 μέρες μετά το άρμεγμα και αυτό των πολυεθνικών, για τη συλλογή του οποίου χρειάζονται 3 μέρες. Επιπλέον, το «Γάλα του Μοριά» υφίσταται την πιο ήπια επεξεργασία διατηρώντας τα θρεπτικά του συστατικά.
   
  Η ΣΧΕΣΗ του Γιάννη Αντωνάκου, από το Κεφαλάρι Αργολίδας, με τις αγελάδες είναι τρόπος ζωής. Μ' αυτές μεγάλωσε. Αγελαδοτρόφοι ήταν κι ο πατέρας του κι ο παππούς του. Και ο ίδιος έχει σήμερα 150 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής της φυλής Χολστάιν.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΣ


     1.ΜΟΝΑΔΑ  ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ. (Τέταρτη γενιά κτηνοτρόφων. Από το 1930)
ΘΕΣΗ: στο Κεφαλάρι Αργολίδας στη θέση Καραμουντζά.
ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ: 150 αγελάδες.
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 1000 τόνοι.


2. ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ. (Τέταρτη γενιά κτηνοτρόφων. Από το 1930)
ΘΕΣΗ: στο Κεφαλάρι Αργολίδας στη θέση Μαυρόγειο.
ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ: 150 αγελάδες.
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 1000 τόνοι.

3.ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ. (Δεύτερη γενιά κτηνοτρόφων. Από το 1980)
ΘΕΣΗ: στη Νέα Κίο  Αργολίδας.
ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ: 50 αγελάδες.
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 400 τόνοι.






   Ο Συνεταιρισμός παράγει, επίσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το «Γάλα του Μοριά». Παραγωγή στον τόπο της..!!
Είμαστε τα μέλη του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Αργολίδας, είμαστε μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής, που αγωνιζόμαστε χρόνια στο επάγγελμα αυτό, έχοντας υποστεί την στυγνή εκμετάλλευση από τις βιομηχανίες. Γι αυτό και αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη του προϊόντος στα χέρια μας.Στόχος μας είναι η αυτονομία από τους εκμεταλλευτές μας και η προσφορά ποιοτικότατων προϊόντων στους συμπολίτες μας . Έχουμε δεσμευθεί ότι το κέρδος μας να είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ, και αυτό θα το κάνουμε πράξη και θα το αποδεικνύουμε συνεχώς.:

"Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο"

Σε συνεννόηση με το Δήμο Άργους – Μυκηνών προσφέρονται από εμάς σε σταθερή εβδομαδιαία βάση γαλακτοκομικά προϊόντα στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου μας. 
  Προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να προσφέρουμε και εμείς για την βελτίωση της ποιότητας  ζωής των οικονομικά αδυνάτων συμπατριωτών μας."




Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: