Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30/11/14 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΚΟΒΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30/11/14 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΚΟΒΑΣ

Ανακοινώθηκε συλλαλητήριο για την ΓΕΦΥΡΑ της ΑΚΟΒΑΣ

Συλλαλητήριο προετοιμάζεται για τις 30 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 11 το πρωί, στο συνεταιρισμό του Αεροδρομίου Άργους, δίπλα από την σωριασμένη γέφυρα της Άκοβας.
Η πτώση της πέτρινης γέφυρας της Άκοβας στις περσινές πλημμύρες του Άργους, η οποία δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής που είναι υποχρεωμένοι, εδώ και ένα χρόνο, να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές μέσω άλλων δρόμων (Φιστικιές) ή περνώντας μέσα από το ρέμα.
Παρά τις παραινέσεις των φορέων και κατοίκων της περιοχής για την απαιτούμενη ανακατασκευή της γέφυρας, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Γι' αυτό το λόγο την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ένα χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της γέφυρας, διοργανώνεται συλλαλητήριο (στις 11 πμ) στο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αεροδρομίου.
Η πρόσκληση για το συλλαλητήριο αναφέρει:
"Πέρασε ένας χρόνος από τη μεγάλη νεροποντή που γκρέμισε τη γέφυρα της Άκοβας, που είχε φτιαχτεί προπολεμικά με έρανο των Καρυωτών μεταναστών της Αμερικής, όταν η χώρα μας παρομοιαζόταν με την ξεπεσμένη «Ψωροκώσταινα»…
Κατά τη διάρκεια του χρόνου συνεχείς ήταν οι παραστάσεις προς τα όργανα της πολιτείας, γραπτές και προφορικές, όλων των φορέων της περιοχής (Συνεταιρισμών, Συλλόγων, Τοπικών Συμβουλίων, Επιχειρήσεων κ.ά.) αλλά και των μεμονωμένων κατοίκων.
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ανταπόκριση ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από το Δήμο.
Παρελκυστική ήταν η τακτική τους, μισόλογα, ατελείωτο ψάξιμο για το ποιος έχει την αρμοδιότητα για το έργο, διάφορες ψεύτικες υποσχέσεις ήταν οι απαντήσεις των αρμοδίων.
Στο μεταξύ ο καιρός περνάει και οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται, υποφέρουν, κινδυνεύει και η ίδια η ζωή τους.
Δεν μπορούν να πάνε στα ίδια τα σπίτια τους, τα κτήματά τους, στις επιχειρήσεις τους.
Αναγκάζονται να περνούν από παράπλευρους δύσβατους δρόμους μέσα από το ρέμα, με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους είτε από δυστύχημα είτε από νέα πλημμύρα (όπως συνέβη πέρσι σε ρέμα της Ρόδου).
Και όταν δεν επιλέγουν την επικίνδυνη διέλευση μέσα από το ρέμα υποχρεώνονται να διανύσουν διπλάσια και τριπλάσια χιλιόμετρα, με μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα, για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Άκοβας είναι ένας αναπτυγμένος αγροτικός τόπος, στον οποίο παράγονται χιλιάδες τόνοι προϊόντων (εσπεριδοειδή, βερίκοκα, ελιές, κηπευτικά κ.ά.).
Ακόμη στην περιοχή είναι εγκατεστημένες πολλές επιχειρήσεις οι οποίες λόγω του αποκλεισμού και της γενικότερης κρίσης κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Συνεπώς η άμεση κατασκευή της γέφυρας είναι ζωτικής σημασίας έργο όχι μόνο για την στοιχειώδη επικοινωνία και συγκοινωνία των ανθρώπων αλλά για την ίδια την επιβίωσή τους…
Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μεγάλο συλλαλητήριο, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, 11 το πρωί, ένα χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της γέφυρας, στον χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αεροδρομίου, για να βροντοφωνάξουμε τα αιτήματά μας στους αρμόδιους:
-ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ
-ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977 098886 – 6948 301381)"




Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: