Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ο Γιώργος Αμυράς από το "Μένουμε Ελλάδα" στη Καρυά..!!

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Γιώργος Αμυράς από το "Μένουμε Ελλάδα" στη Καρυά..!!

Εδώ ΑΡΓΟΛΊΔΑ - Εδώ ΕΥΡΏΠΗ: Ιδού η Ελλάδα της αισιοδοξίας και του δυναμισμού: στο χωριό Καρυά (ή Κολοκοτρωνίτσι, Αργολίδας) ένας τυροκόμος και η οικογένειά του κάνουν θαύματα.

Ο Θεοδόσης Μαυρόγιαννης αντιμετώπισε την κρίση επιθετικά. Αντί να κάτσει στα αυγά του και με αρχικό κεφάλαιο μόλις 7000€ ξεκίνησε το δικό του παραδοσιακό τυροκομείο συνεργαζόμενος με όλους τους κτηνοτρόφους της Καρυάς αλλά και των γύρω χωριών.

Χωρίς να έχει ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση, πόνταρε αποκλειστικά και μόνο στο δυνατό του χαρτί: την ποιότητα του γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων που έφτιαχνε. Το προχώρησε όμως και λίγο παρακάτω, τυποποίησε τα προϊόντα και τα προώθησε πέρα από την Αργολίδα.

Σήμερα, μόλις τέσσερα χρόνια μετά, άνοιξε τα δικά του πρατήρια πώλησης σε Αθήνα και Άργος. Τα προϊόντα του είναι ανάρπαστα και πήραν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργανώνει ο Γαστρονόμος. Ο ίδιος ο Θεοδόσης μας είπε ότι το γάλα δεν του φτάνει πλέον για να καλύψει τη ζήτηση και ψάχνει νέες συνεργασίες!


- Αγαπητέ Θεοδόση, δεν φοβήθηκες την κρίση;
- Είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ποιότητα του γάλακτος των συγχωριανών μου και μετά από χρόνια που εργαζόμουν ως υπάλληλος σε διάφορα τυροκομεία, ένοιωσα έτοιμος να προχωρήσω μπροστά, στηριζόμενος στην τυροκομική εμπειρία μου και την οικογένειά μου που συμμετέχει ενεργά στη δουλειά.

  
    Το τυροκομείο του Θεοδόση παράγει βαρελίσιο τυρί, γραβιέρα, μυζήθρα, ανθότυρο, κεφαλοτύρι, γιαούρτι και κεφαλογραβιέρα με την παραδοσιακή μέθοδο παρασκευής από φρέσκο αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα από κοπάδια ελευθέρας βοσκής.















Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: