Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΔΕΎΤΕΡΟ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΔΕΎΤΕΡΟ

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε! 
 
      Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων τα επιλέξαμε για εσάς και πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά.
Θα βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο μαγαζάκι μας. Ένας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι' αυτά μαζί μας, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

 Μπίρα Αργολικής Μικροζυθοποιίας

 Ζέος Pilsner. Ασημένιο μετάλλιο γεύσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπύρας ΒΤΙ στις ΗΠΑ
Στιβαρή, ελαφρά αρωματική και φρουτώδης.  Εξαιρετική στον ουρανίσκο με ισορροπημένη αίσθηση λυκίσκου, γήινη.  Μακρά μετάγευση, εξαιρετική για να συνοδεύσει αρνί και καυτερά Μεσογειακά φαγητά. Σκούρο μπουκάλι, 
Αρκετά όμορφα μπουκάλια σχεδιαστικά με κίονες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία


Γλυκό κουταλιού βύσσινο, Γεωργία Χρ. Ουλή.



Για να εκτιμήσεις την ποιότητα του γλυκού βύσσινου, πρέπει να έχεις τη γευστική εμπειρία του καλού σπιτικού. Το  βύσσινο της Γεωργίας είναι άψογο: το φρούτο διατηρεί τo άρωμα και την υπόξινη γεύση του,  τέλεια δεμένο, με νότες λεμονιού, η ζάχαρη όση πρέπει. Τα βύσσινα έρχονται από την περιοχή της Τεγέας, καθώς στην οικογένεια δίνουν μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη των γλυκών τους. Ο τρόπος παρασκευής περιλαμβάνει όλα εκείνα τα σπιτικά "μυστικά" της τέχνης του σωστού γλυκού. Η Γεωργία Ουλή μαζί με τη μητέρα της ξεκίνησαν ένα μικρό εργαστήριο στην Προσύμνη Άργους που μας προμηθεύει γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες . Η γεύση μαρτυράει τη χωρίς συμβιβασμούς δουλειά τους.

                         Μοσχοφίλερο Σπύρου Φράγκου


   Το μοσχοφίλερο είναι ένα, μοναδικό και 100% ελληνικό τέκνο της ορεινής αργολικόαρκαδικής γης.Το οινοποιείο και οι αμπελώνες βρίσκονται σε μια απο τις αρχαιότερες περιοχές της Ελλάδας, γνωστή παγκοσμίως απο τα Ομηρικά έπη, τις τραγωδίες των Αρχαίων ποιητών και τους μύθους των Ελλήνων.Με απόλυτο σεβασμό στον τόπο και στις παραδόσεις, το οινοποιείο Φράγκου σας καλεί σε μια διαδρομή γεύσης μέσα απο τους αιώνες
Χρώμα: Αχυροπράσινο, λαμπερό, με ελαφρές γκρίζες πινελιές. 

Αρωμα: Διακριτική μύτη,χαρακτηρίζεται από κομψά αρώματα τριαντάφυλλου σε φόντο μελιού με τονισμένες νότες πορτοκαλιού και βερίκοκου.
Γεύση: Γεμάτο και μαλακό άγγιγμα, με τη σπιρτόζα οξύτητα να εμφανίζεται αργότερα και να ισορροπεί το σύνολο. Ωραίο, επίμονο τελείωμα ισορροπημένο στόμα χάρη σε μια υποψία πικρίλας που παραπέμπει σε φλούδα πορτοκαλιού.Στα Γαλακτοκομικά Καρυάς μπορείτε να το προμηθευτείτε και χύμα.


Τα Φρέσκα του Βασίλη στο Άργος

Γαύρος Μαρινάτος του Βασίλη Κακολύρη.



Φρέσκος γαύρος του Ψαρά Βασίλη μαριναρισμένος σε ξύδι από κρασί. Με ελαιόλαδο Καρυάς και φρέσκο μαϊντανό... για τους τολμηρούς προσθέτουμε λίγο σκόρδο. Μια μοναδική συνταγή ένας εξαιρετικός μεζές.!!



      Μέλι ελατίσιο "βανίλια" Μπαβέλας Γρηγόρης.


     Το μέλι ελατίσιο "βανίλια" Μαινάλου είναι προϊόν που βγαίνει αποκλειστικά από τα μαύρα έλατα του ελατοδάσους στο Μαινάλο,κυρίως στην περιοχή γύρω από την Αλωνίσταινα και τη Βυτίνα Αρκαδίας. Αποθηκεύεται σε σκοτεινό και χαμηλής θερμοκρασίας χώρο, έτοιμο να προσφερθεί στον καταναλωτή χωρίς καμία αλλοίωση έτσι όπως βγαίνει από την κυψέλη,με την φροντίδα και την εγγύηση του Γρηγόρη Μπαβέλα.
Είναι ένα μέλι με φανατικούς φίλους, που εκτιμούν το πολύπλοκο άρωμα, τη μετρημένη γλυκύτητα και τη μεταξένια υφή του.
 Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της αρκαδικής γης.

Σας περιμένουμε να το δοκιμάσετε στα Γαλακτοκομικά Καρυάς στο Βύρωνα.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: