Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΤΡΊΤΟ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΤΡΊΤΟ

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε! 

      Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων τα επιλέξαμε για εσάς τις πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά.
Βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο μαγαζάκι μας. Ένας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες ολα μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι' αυτά μαζί μας, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.




Μανουρομυζήθρα - μυζήθρα απο Γραβιέρα Καρυάς 

Η κεφαλίσια είναι αφράτη μυζήθρα νόστιμη, γαλακτερή, με πλούσια, βουτυράτη υφή και μετρημένη αλμύρα. Παρασκευάζεται από το τυρόγαλο της γραβιέρας με την προσθήκη πρόβειου γάλακτος κατά το βράσιμο του.Μπορείτε να το απολαύσετε  σκέτο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψωμάκι, ενώ ταιριάζει,με τρίψιμο στο χοντρό τρίφτη στις σαλάτες, στα ζυμαρικά, αλλά και σε πίτες και τάρτες.

Ούζο χύμα τ' Άναπλιου 


«Ούζο όταν πιεις, γίνεσαι ευθύς βασιλιάς» λέει ένα παλιό ρεμπέτικο…Δυνατό, με πολύπλοκο άρωμα βοτάνων, ισορροπημένο και ευκολόπιοτο.
Το Ούζο χύμα τ' Άναπλιου παράγεται σε τόπο γόνιμο καλλίμορφο και καλλίκαρπο , πληρεί τις ιδανικότερες συνθήκες – νερό , αέρα , μεσογειακό κλίμα – για την παρασκευή του ούζου.
Το μυστικό δηλαδή της παραδοσιακής συνταγής του ούζου που σε συνδυασμό με την γνώση , την εμπειρία, την φροντίδα και το μεράκι , σας προσφέρουν το εξαιρετικής ποιότητας ούζο .
Πρόκειται για μια περιοχή που υπάρχουν οι παλαιότερες ελληνικές βιοτεχνίες που όχι μόνο εξακολουθούν να παράγουν, αλλά συνεχώς παρουσιάζουν νέα τοπικά προϊόντα.


         Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, Γεωργία Ουλή 

   
 Η υπόξινη, αρωματική γεύση των φρέσκων δαμάσκηνων, μαζεμένων στην εποχή τους στον Αργολικό κάμπο, ισορροπεί τη ζάχαρη και κάνει αυτή τη σπιτική μαρμελάδα ιδανικό σύντροφο πρωϊνού. Η Γεωργία με την μητέρα της παρασκευάζει ιδιαίτερα εδέσματα με φρούτα και προϊόντα που συλλέγει στο βουνό και στα περιβόλια της,στην Προσύμνη . Σάλτσες, μαρμελάδες από άγρια και ήμερα φρούτα, γλυκά και άλλα υπέροχα με τη γεύση και το άρωμα του χωριού. Μπορείτε να έχετε μία ιδέα από τα προϊόντα της,στο μαγαζάκι μας στο Βύρωνα.

           MEGA Γίγαντες-Ελέφαντες Πρεσπών

     Ανήκουν στα εμβληματικά ελληνικά προϊόντα. Στην περιοχή των Πρεσπών, ο τοπικός σπόρος έχει βρει το έδαφος και το μικροκλίμα που του ταιριάζει, ώστε να δίνει καρπό τόσο νόστιμο, με βελούδινη σάρκα και βραστερό -γι' αυτό και χαρακτηρισμένο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (Π.Γ.Ε.). Η οικογένεια Δημητρόπουλου καλλιεργεί τοπικούς σπόρους φασολιών από τα τέλη του '50 στην παραλίμνια περιοχή Λευκώνας των Πρεσπών. Με την ονομασία "Αγρόκτημα Πρεσπών" καλλιεργούν τα φασόλια τους στα καφέ ελαφρειά χώματα της περιοχής με ήπια διαχείρηση του εδάφους (με υγρή οικολογική λίπανση) και η ποιότητα των προϊόντων τους ξεχωρίζει. Γίγαντες, πλακέ μεγαλόσπερμα, μπαρμπούνια,  ελέφαντες και οι ιδιαίτεροι έγχρωμοι γίγαντες είναι τα όσπρια που θα βρείτε στα καταστήματα μας στο Βύρωνα καθώς και στο Άργος.

 

Παραδοσιακά ζυμαρικά του Πεθεριώτη.

Χυλοπίτες -κοντές και μακριές- ζυμωμένες με πρόβειο Καρυώτικο γάλα και δικά μας χωριάτικα αβγά, ένα χειροποίητο ζυμαρικό με γνήσια παραδοσιακή γεύση με υψηλή διατροφική αξία, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χημικά βελτιωτικά και χωρίς τεχνητές χρωστικές ουσίες.
 Τις φτιάχνει ο Γιώργος Πεθεριώτης, στο εργαστήρι του, στο Άργος.
Η μικρή οικοτεχνία παρασκευάζει ακόμα έναν πεντανόστιμο  ξυνοτραχανά που θα σας θυμίσει τη Γιαγιά σας στο χωριό.!!

Τυρομυζήθρα - μυζήθρα απο Βαρελίσια Καρυάς

Με ευχάριστη οξύτητα και καμωμένη από τυρόγαλο αιγοπρόβειου γάλακτος προσθέτοντας κατσικίσιο γάλα κατά την παρασκευή της. Αυτή η χωριάτικη μυζήθρα είναι παραδοσιακή , σκληρή και ξερή με λίγα λιπαρά,κατάλληλη,με τρίψιμο στο ψιλό τρίφτη,για ζυμαρικά και παραδοσιακά τροπιτάρια.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: