Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Καγιανάς ή στραπατσάδα.??

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καγιανάς ή στραπατσάδα.??

Το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο σε 3 εύκολες βερσιόν

Υλικά: 
8-10 ντοματάκια ή 3 -5 μέτριες ντομάτες,
3 -4 αυγά (ανάλογα) ,
αλάτι, πιπέρι,
ελαιόλαδο,
ψιλοκομμένος μαϊντανός ή ρίγανη ή θυμάρι και φέτα για γαρνίρισμα, 1
μικρή καυτερή πιπεριά ή τσίλι.
Η Υλοποίηση:
Ελληνικός τρόπος Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Mόλις κάψει, ρίχνουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει (8’-10’) μέχρι να φύγουν τα υγρά Xτυπάμε καλά τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να ψηθούν τα αυγά. Aποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη ή θυμάρι, γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Φιλοευρωπαικός τρόπος Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα τοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2-3΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τα ντοματάκια και ρίχνουμε τα αυγά. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού το μείγμα. Μόλις ψηθούν τα αυγά αποσύρουμε από την φωτιά και αν είμαστε επιδέξιοι διπλώνουμε την ομελέτα (όπως Ισπανία) και σερβίρουμε.
Πικάντικος τρόπος Κόβουμε σε ροδέλες το τσίλι και το καθαρίζουμε από τα σπόρια, κόβουμε τις ντομάτες με την φλούδα σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές ( αν θέλουμε εδώ σοτάρουμε και μερικές ροδέλες κρεμμύδι) και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους( 10’). Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αυγά. Κουνάμε και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν καλά. Μόλις γίνουν τα αυγά (προσοχή να μην παραψηθούν και πάρουν καφέ χρώμα ) γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.






Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: