Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: O κόσμος αγκάλιασε μοναδικά το "Χωριό Παραγωγών" του Δήμου Βύρωνα!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

O κόσμος αγκάλιασε μοναδικά το "Χωριό Παραγωγών" του Δήμου Βύρωνα!

Αδειασαν οι πάγκοι στο «Χωριό» του Βύρωνα..!!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση του «Χωριού Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, καθώς μεγάλο πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το πάρκο Καραολή και Δημητρίου και πραγματοποίησε τα ψώνια του από τους Έλληνες παραγωγούς από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία
   Οι τιμές των προϊόντων ήταν δελεαστικές για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να διαθέσουν πάνω από 42 τόνους τροφίμων.
    Το «Χωριό Παραγωγών» αποτελεί τη φυσική συνέχεια του κινήματος διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το οποίο ξεκίνησε ο Δήμος Βύρωνα πριν μερικούς μήνες με τη διάθεση πατάτας και ελαιολάδου.
    Εκτός από αυτά τα δύο προϊόντα στο «Χωριό Παραγωγών» διατίθενται επιπλέον: γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αυγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.
     Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι «να ανταποκριθούμε στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως επισημαίνει: «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. Είναι χρέος μας, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, να κάνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη.
    Να συμμετέχουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η πρωτοφανής κρίση που διανύουμε, να μην αποδομήσει, αλλά αντίθετα να ενισχύσει τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού».
Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Καραόλη Δημητρίου, στον Βύρωνα, θύμιζε γιορτή. Από οικογένειες και συνταξιούχους μέχρι νέα παιδιά, οι καταναλωτές έδωσαν το «παρών» στο «Χωριό Παραγωγών». 
    Η πρωτοβουλία του δήμου να δημιουργήσει υπαίθρια λαϊκή αγορά, προσκαλώντας αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, χωρίς τη συμβολή μεσαζόντων, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται με θέρμη στις ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων.
 

 «Μένω Χολαργό, αλλά όταν έμαθα για το «Χωριό Παραγωγών» αποφάσισα να έρθω παρά την ταλαιπωρία και τους κλειστούς δρόμους λόγω του κλασικού μαραθωνίου. Και όντως άξιζε. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τη λαϊκή αγορά και η ποιότητα των προϊόντων φαίνεται πολύ καλή. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι αυτό το παράδειγμα για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η κ. Αφροδίτη Μαζαράκη.
Ειδικότερα, ανά κατηγορία προϊόντος, πουλήθηκαν: 1,5 τόνος ρύζι, 2,3 τόνοι ζυμαρικά, 5 τόνοι ελαιόλαδο, 2,5 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων, 4,1 τόνοι όσπρια, 6 τόνοι αλεύρι, 20 τόνοι πατάτες, 312 κιλά μέλι, 750 κιλά ελιές, 200 κιλά αμύγδαλα, 18.000 αυγά, 700 συσκευασίες ρίγανης, 650 συσκευασίες τσαγιού και 180 συσκευασίες μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι παραγωγοί δώρισαν προϊόντα πρώτης ανάγκης στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα διαθέσει στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την ενίσχυση των συσσιτίων υπέρ των απόρων οικογενειών του Δήμου Βύρωνα . Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί προσέφεραν 52,5 κιλά ζυμαρικά, 12 λίτρα ελαιόλαδο, 15 κιλά γιαούρτι, 90 κιλά όσπρια, 30 κιλά ρύζι, 7,5 κιλά ελιές, 50 κιλά αλεύρι, 140 κιλά πατάτες, 300 αυγά και 30 συσκευασίες μελιού, προϊόντα που θα παραδοθούν στα σπίτια γαλήνης των τοπικών ενοριών για την σίτιση των 1200 συμπολιτών μας.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: