Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Παραδοσιακό σαλάμι Τριπόλεως.!!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδοσιακό σαλάμι Τριπόλεως.!!

Όταν δοκιμάσαμε αυτό το γνήσιο σαλάμι αέρος, σωστά στεγνό και με γεύση μεστή, "κρεάτινη", σκορδάτη και πικάντικη, θυμηθήκαμε ονομαστά ξένα αλλαντικά.

 Είναι φανερό ότι το "παραδοσιακό σαλάμι Τριπόλεως Δαγρέ" είναι αλλαντικό επιπέδου, που γίνεται με σωστή διαδικασία.
Μάθαμε ότι ακολουθούν την πολύ παλιά, παραδοσιακή συνταγή του Παναγιώτη Δαγρέ, που ίδρυσε την αρχική βιοτεχνία στην Τρίπολη το 1920.

  Χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, σκόρδο και μπαχαρικά συμμετέχουν στην παρασκευή του και στεγνώνει επί έναν ολόκληρο μήνα, πριν συσκευαστεί για να βγει στην αγορά. 
Όπως μας εξήγησε ο Νίκος Νικήτας-Δαγρές, της τρίτης γενιάς του αλλαντοποιείου, πριν στεγνώσει, το κάθε κομμάτι ζυγίζει 400 γρ. ενώ όταν είναι έτοιμο έχει φτάσει στα 250-260 γρ. 
 Τα αλλαντικά Δαγρέ έχουν, όπως είπαμε, ιστορία από το 1920 και ορισμένα προϊόντα, όπως το σαλάμι, δεν έχουν αλλάξει βασικά τον τρόπο παρασκευής τους. 
Η βιοτεχνία μεγάλωσε και εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις της πριν μερικούς μήνες, οπότε πέρασε τα όρια της Πελοποννήσου -όπου είναι πολύ γνωστή- και στέλνει προϊόντα και στην Αθήνα. 
 Το σαλάμι αέρος ανήκει στη σειρά των "παραδοσιακών αλλαντικών" Δαγρέ, που περιλαμβάνει, ακόμα, τρία είδη καπνιστού λουκάνικου (όπως το παραδοσιακό της Πελοποννήσου με πορτοκάλι) και παστό χοιρινό μέσα στο λίπος του με τη γνήσια συνταγή, σε βάζο.

 Αλλαντοποιία Δαγρέ, Τεγέα Τρίπολης, τηλ. 2710 230303. 

Άρθρο από

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: