Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Επενδύστε σε αγροτικά προιόντα ..!!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επενδύστε σε αγροτικά προιόντα ..!!!


Ο ''ζάμπλουτος'' Jim Rogers, συνιδρυτής επενδυτικών εταιρειών με τον George Soros, εξαιρεί από την αβεβαιότητα των παγκοσμίων αγορών τον αγροτικό τομέα.....

''Αν αγόραζα κάτι, θα αγόραζα αγροτικά προϊόντα.Όσο προχωράμε θα έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε όλα συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών .



Πιστεύω ότι η γεωργία είναι ένας πολύ καλός τομέας για τα επόμενα χρόνια'' είναι η θεωρία του. Ο ίδιος τονίζει πως δεν συστήνει την αγορά μετοχών αγροτικών εμπορευμάτων, αλλά επένδυση στα ίδια τα προιόντα: ''Πρόσφατη έρευνα του Yale έδειξε ότι οι επενδυτές έβγαλαν 300% περισσότερα επενδύοντας χρήματα στα ίδια τα προϊόντα από ό,τι στις μετοχές των προϊόντων''.







Ο Αγροτικός κόσμος και ο Ελληνικός πολιτισμός

πρέπει να προχωρήσουν δίπλα - δίπλα...


 Δεδομένο βέβαια θα πρέπει να θεωρείται, ότι αν μιλάμε για αγροτικά προϊόντα αντάξια του πολιτισμού μας θα πρέπει να εννοούμε προϊόντα με θαυμαστή ποιότητα, ονομασίας προέλευσης, ικανά να ανταγωνιστούν αντίστοιχα ομοειδή προϊόντα των άλλων χωρών.

Όπως λένε μάλιστα οι ίδιοι οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας, "
η γενική αίσθηση τους είναι ότι ο αγροτικός κόσμος, οι αξίες και ο τρόπος ζωής των αγροτών ήταν η μήτρα του ελληνικού πολιτισμού. Ο πολιτισμός στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε από την παραγωγή και το εμπόριο.



Είναι πλέον καιρός ο παγκόσμια γνωστός και σημαντικά αναγνωρισμένος ελληνικός πολιτισμός να στηρίξει την ελληνική παραγωγή, το ελληνικό εμπόριο, τις ελληνικές υπηρεσίες. Είναι πλέον καιρός να ενσωματωθούν τα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά στην ελληνική παραγωγή και τις υπηρεσίες. Η αξιοποίηση της ελληνικής ταυτότητας και του φημισμένου πολιτισμού της πρέπει να δίνει ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες διαφοροποιημένα από τα παγκοσμιοποιημένα φτηνού εργατικού κόστους «απρόσωπα» προϊόντα και τις ομοιόμορφες υπηρεσίες. Υπηρεσίες που δεν σου επιτρέπουν να καταλαβαίνεις αν το ξενοδοχείο είναι στην Ελλάδα ή στην Ισπανία ή στην Βουλγαρία ή στην Ρωσία ή στην Τουρκία ή αλλού. 




Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος είναι ο παγκοσμίου φήμης πολιτισμός της, είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Μεσογειακή (Κρητική) διατροφή της, είναι τα εξαιρετικής ποιότητας (λόγω του μικροκλίματος και της μικροϊδιοκτησίας στο ορεινό-ημιορεινό ανάγλυφο) αγροτικά προϊόντα της, είναι ο φυσικός της πλούτος και οι φυσικές της ομορφιές. Και μόνο ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μπορεί να καταξιώσει πάλι τα αγροτικά επαγγέλματα, να προσφέρει «ονοματεπώνυμο» και ταυτότητα στον ελληνικό τουρισμό και να δημιουργήσει και πάλι αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα".






Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: