Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Διαδρομές  ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ - Υψ. 1771 μ.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Διαδρομές  ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ - Υψ. 1771 μ.

Hellaspath :: Αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά

Διαδρομές

 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ - Υψ. 1771 μ.
Νομός: Αργολίδας


Aρχεία Σημείων Προορισμού του Βουνού (Waypoints)
Σύνολο Σημείων Waypoints: 12
Aρχείο Σημείων Προορισμού GPS Exchange (GPX): Artemisio.gpx 
Aρχείο Σημείων Προορισμού OziExplorer (WPT): Artemisio.wpt
Aρχείο Σημείων Προορισμού GoogleEarth (KML): Artemisio.kml 
Aρχείο Σημείων Προορισμού με όλες τις Διαδρομές: Artemisio_total.kml 
Το Αρτεμίσιο είναι βουνό της Πελοποννήσου με υψόμετρο 1.771 μέτρα και βρίσκεται στα σύνορα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με το Λύρκειο, ανατολικά καταλήγει στο οροπέδιο της Μαντίνειας και νότια συνδέεται με τις απολήξεις του Πάρνωνα. Είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς που ενώνει τον Κορινθιακό με τον Αργολικό κόλπο και περιλαμβάνει τα βουνά Κυλλήνη, Ολίγυρτο, Τραχύ και Λύρκειο. Στο Αρτεμίσιο υπάρχει μεγάλη σήραγγα της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως.
Διαδρομές στο βουνό: 1
1.

Καρυά-Χτένια Αρτεμισίου-Μαλεβός Αρτεμισίου (1771 μ.)
Μήκος: 5285 μ.
Υψ. Ανάβαση: 812 μ.
Υψ. Κατάβαση: 475 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1773 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1045 μ.
Τrackpoints: 212
Λίγο πριν από την πλατεία της Καρυάς, η άσφαλτος προς αριστερά οδηγεί σε υψόμετρο 1100 περίπου μέτρων στην παλιά μονή της Παναγίας, πάνω σε ωραίο φυσικό μπαλκόνι με θέα στον αργολικό κάμπο. Στο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δέντρα, γρασίδι και πηγή, και μπορεί να γίνει εδώ διανυκτέρευση με σκηνή.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο (που καταλήγει στη Νεστάνη) και μετά από περίπου 800 μέτρα βλέπουμε σήμανση για την είσοδο στο μονοπάτι. Από εδώ αρχίζει η καταγραμμένη διαδρομή. Ανηφορίζουμε σε ομαλό δασωμένο μονοπάτι και συναντούμε χωματόδρομο. Το μονοπάτι καταλήγει στη Νεραϊδόβρυση απʼ όπου ακολουθούμε πορεία δεξιά (βόρεια και μετά δυτικά) προς την κορυφογραμμή. Μόλις φτάσουμε στην κορυφογραμμή, ακολουθούμε τα χτένια μέχρι την κορυφή Μαλεβό (1771 μ.). Η διαδρομή έχει κάποια εύκολα τεχνικά περάσματα. Ένα σχοινί δε βλάπτει. Η επιστροφή γίνεται από τη κλασσική διαδρομή. Από το κολωνάκι κινούμαστε για λίγο ανατολικά και μετά ακολουθούμε τη κορυφογραμμή προς το Νότο. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα σημάδια του μονοπατιού προς Βορρά, ολοκληρώνουμε τον κύκλο επιστρέφοντας στη Νεραϊδόβρυση.
Καταγραφή διαδρομήςΣιδηράς Γιώργος


Στην κορυφογραμμή, μερικά λεπτά πριν την κορυφή. (φωτό: Θ. Δίτσας) (09-06-2014)


Η διαδρομή του τόπου μας εδώ

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: